San Salvador, El Salvador

Klockan halv fyra på morgonen ringer klockan, då är det dags att ta vårt prick och pack för att åka vidare mot San Salvador, huvudstaden i El Salvador. 
En av killarna som har bil erbjöd sig att skjutsa oss och en av de andra tjejerna till bussterminalen vilket var väldigt snällt! Sedan checkade vi in för att en timme senare börja åka igenom det vackra landskap som Honduras har att erbjuda. 
Så länge man höll sig vaken det vill säga! 

Senare än planerat, med våra väskor utrivna från militären, utan stämpel in i landet för den är tydligen elektronisk, utan alla fotografier och videor från tidigare länder, är vi framme. 
Hoppar av bussen för att försöka bli lurad på att betala väldigt mycket pengar till taxin men vägrar och går till bankomaten för att försöka ta ut pengar. Väl där så funkar inte våra mastercard utan dom tar bara visa så vi har ingenting, inte en enda dollar, vet inte vart vi ska eller vart vi är. 
Som tur är så börjar en väldigt trevlig kille snacka med oss och försöker hjälpa oss. Det slutar med att han kommer tillbaka till oss, efter att ha gått iväg, och ger oss tio dollar för taxi och något att äta. Hur underbar är inte människor?? Dock har vi fått förklarat för oss att vårt hotell ligger ca fem minuter bort med bil och det är ju nära...? Så vi börjar vandra, över övergångsstället sedan är vi lost, haha! Börjar försöka kolla kartan och helt plötsligt kommer det fram en tjej till oss och frågar om vi behöver hjälp, hon säger att det är minst en halvtimme att gå och att en taxi är det vi ska köra på. Dock så erbjuder hon oss skjuts men henne och hennes kille, Pontus och jag tackar såklart ja och får ett bra intryck av det "farliga landet" El Salvador. 

Vad gjorde vi i San Salvador då? Vi vandrade runt och försökte få en uppfattning om hur staden var upplagd, vart saker låg och inte. Vi gick i gallerior, vi lagade mat, vi hade filmkvällar, vi åt den godaste glassen donken någonsin har erbjudit och jag, Louise, började bli sjuk. 

Nästa steg i resan var El Tunco, en lite lyxigare kycklingbuss senare så skulle man vara framme 
Ses där! 

iframe { height: 1px; width: 1px; }