Lägesrapport

Sholioo, var ett tag sedan sist! Skyller det helt & hållet på förslappning.. Ja, det tär på krafterna att semestra såhär länge, man blir för lat & att skriva ett blogginlägg kan då liknas med att skriva en uppsatts när man gick i klass 9B.. Rätt segt med andra ord & man skjuter helst på det lite för länge.. ;)

Men nog om det & mer om vad som hänt!...... Ja, vad har hänt då? Vart som sagt en helvetesvandring upp för Mount Kinabalu. Min hypotes var: "Äh, är väl bara att knata på det!" Men väl nere gjorde jag en liten ekvation, typ : 25år+95kg-korsband-menisk×0.00fysik, slutligen aderade jag även själva upplevelsen i ekvationen & fick slutsatsen: "VIDRIGT JOBBIGT & SMÄRTSAMT!" Men det var ju iaf en riktigt schysst utsikt & såhär i efterhand är det ju kul att ha bestigit Syd Asiens högsta berg! :)

Dagen efter den otrolia vandringen begav vi oss vidare till Sepilok för att kika in orangutangcentret som enligt många källor påstods vara ett måste på Borneo.. Bullshit säger vi om det! Visst, vi fick väl se några apor, men på väldigt långt avstånd.. Inte värt pengarna, då var Zoo't mycket bättre enligt oss!

Så efter apfloppen bestämde vi oss för att åka till stan en sväng, då vi bodde mitt ute i ingenstans, för att nyttja internet & köpa på oss lite nödvändigheter inför kvällen. Något internet hittade vi dessvärre inte, men vi fick iaf i oss några cheeseburgare & lyckades efter många om & men även komma över lite alkoholhaltiga drycker innan vi tog en taxi tillbaka ut i djungeln.
Kvällen bestod av en mängd kortspel, snacks & dricka. Men det visade sig att drickat inte räckte hela vägen, som tur var hade jag shoppat på mig ett riktigt fint vin innan vi lämnade Djungle Jacks & Mount Kinabalu.. (Risvin, alc. 60% så ofint det kan bli!) Men det gjorde jobbet & på småtimmarna lyckades vi tom sno ihop någon form av femkamp.

Dagen därpå vart det att ta adjö av våra nyvunna vänner & tagga vidare mot Semporna, som vanligt gick en hel dag åt bussfärder & väntande.. Vilket iof inte gjorde allt för mycket då det visade sig vara ytterligare en död stad, vi spenderade tre nätter där, varpå vi sysselsatte oss med dykning & snorkling en dag.
Annars gjordes det inte många knop innan vi chippade vidare/tillbaka till Kota Kinabalu.

Efter lite velande beslöt vi oss för att lämna Borneo bakom oss & flyga över till Filippinerna en vecka tidigare än planerat för att möta upp våra gamla gotländska vapendragare på ön Boracay! Ett nice beslut kan konstateras såhär i efterhand, vart tio dagar med mycket sol, bad, käk, fest & allmänt trevliga tillställningar innan det var dags att gå skilda vägar åter igen.
Gotland for tillbaka till ruta ett, Bali, för att avnjuta sina sina sista veckor & vi krigar vidare på Filippinerna!
 
Idag tog vi oss en simtur med världens största hajart/fiskart, nämligen valhajar, i Oslob. Mycket fränt! Dessvärre hade jag glömt att tömma GoPron på bilder & minneskortet var fullt på bara några minuter, utan några riktigt bra bilder.. "Är hjärnan dum, får våra instagrams lida!" -Gammalt djungelordspråk.

Så, nu tycker jag personligen att jag varit rätt duktig, väljer därför att tacka för denna gång & avslutar som vanligt med lite bilder som förhoppningsvis förtydligar texten en smula eller två!

Simma lunch, så hörs vi! Xoxo/Oss 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
iframe { height: 1px; width: 1px; }