SLUTTAMPEN

Ett bra tag sedan sist, i vanĺig ordning! Som ni ser så är vi på sluttampen utav vår resa, om en vecka befinner vi oss på svensk mark igen. Blandade känslor över det må jag säga! "Verkligheten" känns sjukt overklig..

Vad har hänt sen sist då?
Ett kort depåstopp på Dumaguete där vi inte gjorde mycket, stirrade på regnet, fick privattaxi runt stan av en polisbil med maskingevärsbeväpnade plitar & så gick vi givetvis på bio.
Efter det så styrde vi mot Manila för att spendera våra sista dagar.
Det blev några trånga, varma dagar på diverse gallerior & shoppinggator. Givetvis klämde vi in två biobesök även här, varav en av filmerna hette "Son Of God" & utses till resans absolut sämsta film!

I nutid befinner vi oss på Sri Lankas öskust i en hemskt lugn hamnstad som heter Trincomalee. Finns inte mycket att göra här, bara att luta sig tillbaka i solstolen & räkna ner dagarna inför hemresan.. Man kan även bege sig ut & snorkla med hajarna om man får allt för långtråkigt, vilket vi gjorde igår.

Om man blickar tillbaka i tiden till den fjortonde April, så ser man att vi till en början fick problem med vårat bagage. De vart nämligen kvar i Kuala Lumpur vid mellanlandningen på vår vägen hit.
Vi fick helt enkelt vänta en dag på våra väskor, fick några slantar som plåster på såren & vips så var allt frid & fröjd igen.
Vi kramade om våra återfunna väskor, slängde in dem & oss själva i en buss & brassade sedan ner till Hikkaduwa. Där fann vi väldiga vågor & sjukt mycket sköldpaddor, i övrigt ett väldigt lugnt samhälle.
Vi jäste på någon dag där innan vi tog en tuktuk till nästa stad, Unuwatuna.
Även detta visade sig vara en otroligt lugn stad, men med lite mindre vågor & ännu fler sköldpaddor.

Tror det vart tre dagar i Unuwatuna innan vi for vidare, denna gång in i de torrare regionerna för att utforska djurlivet i Yala. Vi bokade in oss på en heldags Safari, vilket visade sig vara mer än tillräckligt då det var svinvarmt & riktigt obekväma stolar. Men vi fick iaf se en hel del, såsom en oräknelig mängd vildsvin, kronodiler, apor, ödlor, elefanter & fåglar i alla olika former & kulörer. Vi hade även turen att få se en leopard som hade letat sig upp på en klippa för att lapa lite morgonsol!
På kvällarna täcktes himlen utav vingbeklädda katter, det påstods vara fladdermöss men det tror jag vad jag vill om. Ruuskigt stora var dom helt enkelt!

Efter två nätter i Yala så hade vi fått mer än nog & lyckades hitta en gubbe som var villig att köra oss hela vägen till vår nästa destination i sin lilla tuktuk.
Det blev några varma & trånga timmar i denna trehjuliga farkost, men fram kom vi iaf, fram till en bergsstad vid namn Ella som bestod av några rastauranger, vattenfall & en tågstation. Vi drog till tågstationen direkt för att köpa oss två biljetter till Kandy. Vi kom inte hela vägen till Kandy, men tågresan förtjänar sitt goda om att vara en av de finaste i världen. Den kan bör även rankas som en världens segaste, då vi hade en snitthastighet på 10km/h typ.

Efter sju timmar i detta tåg var vi rätt nöjda & beslöt oss för att ta en taxi till Trincomalee. Nuvarande destination med andra ord & eftersom dom verkar ha totalt klappkasst internet i hela Sri Lanka så blir det inga bilder denna gång.
Simma lunch, så hörs/ses vi!
Xoxo / Oss
iframe { height: 1px; width: 1px; }